Kviklån

Selvom du er en ninja til at lægge budget og har styr på økonomien, kan der komme uforudsete udgifter, som selv ikke den allerbedste revisor eller astrolog kunne have fortalt dig om. Du kan være så uheldig, at knække en tand på en bolsje eller falde og slå fortænderne ud. Bare for at nævne de tandrelaterede uheld.
I den situation er der ikke altid tid til behandlingstiden i banken eller at vente på forsikringen og Danmark, hvis du er medlem der. I den situtation kan du være nødsaget til at tage et kviklån, for at dække udgifterne indtil der kommer penge ind fra anden side.

Det kan selvfølgelig også bare være, at du ikke kan undvære en sen sommerferie til Maldiverne inden du skal bruge de næste 5 måneder på at spare op til jul.

Under alle omstændigheder er der nogle ting, der er gode at vide, før du skriver under på en låneaftale.

Krav

Det er ikke mange krav du skal leve op til, når du ansøger om et kviklån (eller quicklån, som de også kaldes – kært barn og så videre). Dog skal du mindst være over 18 år, skønt flere og flere udbydere hæver denne alder til 21 eller 23, for at sikre sig, at låneren har en god mulighed for at betale lånet tilbage.

Derfor vil de også i nogen tilfælde bede om bevis for, at du har en fast indkomst, så de igen er mere sikret i forhold til din reelle mulighed for at betale pengene tilbage indenfor de aftalte betingelser.

Du må som udgangspunkt heller ikke være optaget i RKI. Der finde dog visse udbydere, der gerne låner til dig RKI til trods, men så er betingelserne for lånet og renterne også derefter. Det er dog på ingen måde tilrådeligt, at optage yderligere lån, før det du skylder er udbetalt og du igen er ude af RKI.

Du skal have et NemID, så du kan underskrive aftalen online og sikre, at det er dig, der låner pengene.

Udgifter

Lige meget, hvor billigt de forskellige udbydere skriver det er at låne hos dem, er det aldrig gratis. Der er ALTID udgifter forbundet med et lån.

Derfor er det også en god ide, at indhente lånetilbud fra en række forskellige udbydere, så du kan kigge på, hvilket lån, der er det mest fordelagtige for dig.

At kigge udelukkende på renten kan ikke give et fuldt overblik, derfor er det også vigtigt, at du tager dig tid til at se på de andre udgifter der er, i forbindelse med oprettelsen.

For at få et samlet og overskueligt punkt at sammenligne med kan du altid kigge på ÅOP, der er de Årlige Omkostninger i Procent. Altså en oversigt over, hvad udgifteren pr år er regnet ud fra det lånte beløbs størrelse.

Du kan også med fordel undersøge om udbyderen tillader, at du betaler lånet ud, hvis du skulle få penge til det før end lånetiden udløber. Der kan nemlig være penge at spare eller at tabe, hvis du ikke undersøger tingene.

På nettet findes der en lang række sider, der har samlet en række af de største udbydere på en side, for at skabe et bedre overblik over, hvad du kan låne og hvor. Kig for eksempel hos https://kviklaan.nu/kviklaan/, hvor du kan læse mere om kviklån.

Releated

Rensning af tagrender

Hvornår har du sidst renset din tagrende? Altså renset den grundigt? Tagrender kræver hyppig vedligeholdelse, men det er dog langt fra alle, der er opmærksom på dette. Selvom tagrenders primære formål er at opsamle regn, sne og slud, opsamler tagrender dog desværre også blade, grene, mos og andet i den dur. Det kan dog være […]