Personlig bryllupsmenu med bryllupsfigurer og budding

Mange har et helt klart billede af, hvad der vil blive sat på bordet, så snart bryllupsinvitationen er blevet taget ind fra postkassen. Det er nemt, for sit indre øje, at forestille sig saftigt oksekød, lækker flødeis og en meterhøj bryllupslagkage med smukt udformede bryllupsfigurer på toppen. Det er ofte forventninger, der ikke er retfærdige over for hverken brudeparret eller dem der skal lave maden.

 

I sidste ende kommer menuen selvfølgelig an på, hvad man har plads til i budgettet, men det betyder ikke, at man ikke kan gøre brylluppet godt og mindeværdigt for alle involverede parter. Dette afhænger ikke nødvendigvis af hverken gastronomisk kvalitet eller mængden af mad, der bliver sat på bordet.

 

I stedet handlet det som oftest om det personlige forhold til maden. Især for brudeparret. Hvis bruden og brudgommen i sin tid mødtes over en tallerkenfuld blævrende pulverbudding, så er det selvfølgelig det, dagens dessert skal være.

 

Selv om maden, i dansk kultur, har det med at tilrane sig førstepladsen til enhver festlig lejlighed, må vi ikke glemme, hvorfor vi egentlig er sammen for at feste. Til et bryllup er det for at fejre brudeparret og kærlighed. Det kan man som brudepar nogle gange være nødsaget til at minde sine gæster om.

 

Lad bryllupsfigurerne fortælle

 

Det kan man blandt andet gøre gennem sin bryllupslagkage. Bryllupslagkagen er i sin natur enormt nem at tilpasse i både størrelse smag og udseende. Er man en forholdsvis lille forsamling, giver det selvfølgelig ingen mening at diske op med en lagkage i fem lag, selvom det er det man har set afbilledet i op til flere amerikanske film.

 

Lagkagens evne som samlingspunkt og historiefortæller kommer imidlertid først rigtig til udtryk i dens smag og udseende. Er der en smagsblanding, som brudeparret enormt godt kan lide, så er det selvfølgelig det, kagen skal smage af. Hvis der ikke er andre, der kan lide en kage med smag af saltlakrids, bananer og knuste maltbolsjer, så er der bare flere rester til dagene efter.

 

Bryllupslagkagens udseende er måske en af de vigtigste elementer. Man har ofte set de fantastiske billeder af den optimale bryllupslagkage. Kager, hvor en professionel konditor har sat alt ind på at fortælle hele brudeparrets historie sammen i fondant og symbolik med en flødeskumskage som lærred. Kager, hvor bryllupsfigurerne tårner sig op, og ser næsten levende ud.

 

Er det drømmen, skal man helt klart gå efter den, men der behøver det slet ikke at være. En enkelt farve eller en fondantfigur kan sige lige så meget. Hvor man særligt kan få lov til at udtrykke sig, er naturligvis i de klassiske bryllupsfigurer, de naturligvis skal pynte toppen af lagkagen.

 

Mange af disse kan være utroligt personlige og endda humoristiske. Tag for eksempel et kig på nogle utroligt inspirerende bryllupsfigurer her.

 

Bryllupsfigurer er lidt som karikaturer af det brudepar, de skal portrættere. Gæsterne vil nyde, hvis man igennem bryllupsfiguren har fortalt lidt om sig selv og sit indbyrdes forhold til hinanden som brudepar. Gerne også med en smule humor, som det er vant for karikaturer.

 

En personlig hovedret

 

Alt dette gør sig, for så vidt, også gældende for resten af den festlige dags serveringer. Også for de retter, der umiddelbart ikke ser ud til at være særligt ekspressive eller personlige. Det kan imidlertid sagtens lade sig gøre at servere en personlig hovedret til bryllupsfesten.

 

Måske er det den suppe, som parret delte da de var fattige studerende eller måske en oksekam som mor altid plejede at lave den. Alt dette kan være med til at frembringe nostalgiske følelser, få gang i en god samtale og gøre bryllupsdagen mindeværdig.